X Meeting Point

X Meeting Point
Headless CMS
i18n
Next.js
Node.js
PHP
React.js
UX
WCAG 2.0
WordPress

Oppdraget

Konferansesenteret X Meeting Point trengte ny nettside med nytt og brukervennlig design, samtidig som de ønsket å beholde flerspråks­funksjonaliteten, og sluttpunktene for den eksisterende bookingløsninga. Siden kunden var vant til å bruke WordPress til å lage og redigere innhold ville de gjerne videreføre dette også.

Løsninga

Vi satte opp en WordPress-installasjon på et subdomene, med oversikt over ulike innholdstyper og ei skreddersydd flerspråks­løsning. Deretter lagde vi en Next/React-drevet frontend som henter innhold fra WordPress' REST API samtidig som den nyttegjør seg av interaktiviteten i React.

Fordi vi har brukt Next som rammeverk får vi fordelene av en multiside­applikasjon (SEO, rask initiell lasting, skalerbarhet) i en enkeltside­applikasjon.

Tilgjengelighet

For oss i Aarstein Media er det viktig at innhold på internett ikke bare ser bra ut og er lett å bruke for de fleste, men at det også er tilgjengelig for alle – uansett forutsetninger. Alle skjemaer og knapper, navigasjon og kontrast følger WCAG 2.0-standaren for universell utforming.

Kvinne bruker Gutenberg, WordPress

Intuitiv backend

Vi har konfigurert WordPress for å kommunisere sømløst med frontend, blant annet slik at interne lenker i tekst gjør nytte av forhåndslasting og den generelle «flyten» forbundet med å bruke en enkeltside­applikasjon.

Foruten å styre det statiske tekstinnholdet i WordPress kan man også lage nytt innhold dynamisk fra backend – akkurat slik man ville gjort i en tradisjonell multiside­applikasjon.

Grafiske elementer

Den grafiske profilen er utarbeidet i samarbeid med Core Content. Fonten Adrianna er enkel og dynamisk, og fargepaletten er harmonisk ton-i-ton, men brukt på en måte som ivaretar tilstrekkelig kontrast og lesbarhet.

X Meeting Point Fargepalett
Illustrasjon av bygning X Meeting Point
Kart over X Meeting Point