Din idé – Synnøve

Din idé – Synnøve
Lottie
MongoDB
Next.js
Node.js
React.js
UX
WCAG 2.0

Oppdraget

Synnøve ville ha en webapp hvor brukere kan legge inn produktønsker, se og stemme på hverandres ønsker – samtidig som det var enkelt for administratorer å moderere bidragene.

Løsninga

Vi satte opp en enkel React­applikasjon, koblet mot en database – og satte opp skjema for å sende inn idéer, en stemmefunksjon og funksjon for å sortere forslag etter dato eller popularitet.

Brukernes egne likes lagres, selvfølgelig i databasen, men også hos klienten – slik at de vedvarer neste gang man besøker sida. Dersom en bruker velger å laste opp et bilde av seg selv til forslaget sitt, vil dette bildet følge brukeren, og velges automatisk neste gang hen legger inn et nytt forslag – gitt at nettleser­loggen ikke er tømt i mellomtida.

Enkel moderering

Vi lagde ei innloggingsløsning og et administrator­grensesnitt som er identisk med frontenden, bare at man har mulighet til å skjule, slette eller godkjenne bidrag.

For å gjøre jobben litt lettere for moderatorer filtreres alle bidrag automatisk, slik at de som blir merket som potensielt støtende må manuelt gjøres synlige. Sida bruker i tillegg en usynlig CAPTCHA for å luke ut spamboter.

Tilgjengelighet

For oss i Aarstein Media er det viktig at innhold på internett ikke bare ser bra ut og er lett å bruke for de fleste, men at det også er tilgjengelig for alle – uansett forutsetninger. Alle skjemaer og knapper, navigasjon og kontrast følger WCAG 2.0-standaren for universell utforming.

Grafiske elementer

Vi har forholdt oss til den grafiske profilen til Synnøve – som er enkel, lesbar og leken. For understreke det interaktive elementet ved sida har vi brukt Lottie til å lage en introanimasjon, og til å lage ei animert lyspære.

Synnøve Fargepalett