Trolltunga Shuttle

Trolltunga Shuttle
i18n
JPress
MySQL
PHP
UX
WCAG 2.0

Oppdraget

Busselskapet Trolltunga Shuttle trengte ei nettside for å profilere seg mot turister, hvor de kunne ha ruteinfo og linke til si eksisterende booking­løsning. De ønsket å ha en fler­språks­funksjon, og enkelt å kunne redigere innhold på sida selv.

Løsninga

Når det kom til utforming fikk vi relativt frie hender. Vi valgte å fokusere på målet for turen, og å gjøre dette så virkningsfullt vi kunne. Deretter handlet alt om tydelighet og oversiktlighet. Besøkere trenger å vite hvor de kan kjøpe billett, når bussen går og hvorfra.

Skreddersydd backend

Sida er bygd med JPress – et PHP-basert CMS vi har utviklet selv. Fordelen med dette er at vi kan skreddersy bruker­opplevelsen for administratorer. I motsetning til andre CMS'er hvor man lager og redigerer innhold i et brukersnitt som er svært forskjellig fra hvordan nettsida ser ut, er JPress basert på visuell redigering.

Tilgjengelighet

For oss i Aarstein Media er det viktig at innhold på internett ikke bare ser bra ut og er lett å bruke for de fleste, men at det også er tilgjengelig for alle – uansett forutsetninger. Alle skjemaer og knapper, navigasjon og kontrast følger WCAG 2.0-standaren for universell utforming.

Grafiske elementer

Fargepaletten er inspirert av utsikten fra Trolltunga. Fargene er friske, konservative og enkle. Fonten – Futura – er tidløs, skarp, elegant og lettlest.

Trolltunga Shuttle Fargepalett